Transportföretagets vd: ”Därför behövs det fler lastbilsförare”

Kraven för att ta lastbilskörkort har sänkts i hopp om att man snabbare ska kunna bemöta det stora behovet av lastbilsförare runt om i landet.
Detta har tyvärr lett till att många nyutexaminerade förare inte får den fullständiga kompetens de behöver för att klara av yrket.
– Fler behöver genomgå en ordentlig utbildning så som den på Connys Trafikskola, säger Jan Högström, vd på Expresservice i Uppsala.

Bara i mellansverige behövs det cirka 8000 nya lastbilsförare, vilket gör det till ett av de största bristyrkena i vårt land. Lastbilsförare fyller en viktig funktion för samhället då de är de enda som exempelvis kan leverera stora matleveranser till matvarubutikerna – och därför finns det alltid jobb att få inom branschen.

Connys Trafikskola har verksamhet i Märsta, Östhammar, numera även i Norrtälje, och erbjuder allt från B-körkort, C1, C och CE till yrkesförarutbildning. Trafikskolan i Märsta, som är belägen i en trivsam villa, är väldigt populär och eleverna kommer från hela landet.

– Jag kan varmt rekommendera Connys trafikskola då flera av våra anställda är utbildade där. Vi använder oss alltid av dem om någon hos oss vill och behöver uppdatera sitt B-körkort till ett C-körkort. Samtliga som gått sin utbildning där har dessutom varit helt färdiglärda när de börjat hos oss och haft stenkoll på samtliga moment som krävs för att vara en bra lastbilsförare, säger Jan Högström, vd på Expresservice i Uppsala.

Är du intresserad av att bli yrkesförare? Klicka här

”Det behöver satsas mer på yrkesförarutbildningar”
Jan berättar vidare att de haft praktikanter hos sig från andra utbildningar som inte ens klarar av att backa eftersom det inte är ett krav att lära det sig trots att det är jätteviktigt att kunna.

– Det behöver satsas mer på yrkesförarutbildningar av kommunerna och fler behöver genomgå en ordentlig utbildning så som den på Connys Trafikskola. Det är enda sättet att lyckas bemöta samhället ständiga och växande behov av bra lastbilsförare.

Läs mer om Connys Trafikskolas utbildningar

Goda skäl att bli lastbilsförare
Förutom att lastbilsföraryrket är efterfrågat är det också väldigt roligt, socialt och stimulerande. Jan som har 34 års erfarenhet av yrket menar att ingen annan dag är den andra lik och att det är sällan någon slutar eftersom de trivs så himla bra.
– Det bästa jag vet är att lämna kontoret och dra ut och köra lastbil, avslutar han.

Hos Connys Trafikskola får du en trafikutbildning som matchar dina önskemål och förkunskaper. Körkortet är en självklar del av vardagslivet och i vissa fall kan arbetsgivaren kräva att de anställda har körkort.

Bilen ger dig också en rörelsefrihet och kan bidra till att göra din fritid mer händelserik. Genom Conny's utbildning med specialutrustade övningsbilar, får du en gedigen trafikutbildning som innehåller både teori och praktik.

Conny's lärare erbjuder en effektiv trafikundervisning, anpassad efter dina behov. De utbildar förare av personbil (körkort B) samt kvalificerade utbildningar för yrkesförare.