Nu öppnar Connys Trafikskola upp i Uppsala: ”Kommer alltid behövas lastbilsförare”

När många branscher påverkas av rådande pandemi är lastbilsbranschen fortfarande i stort behov av nya förare. Nu har Connys Trafikskola öppnat upp en utbildning i Uppsala – något som bland annat yrkesföraren Johan Grip, 29, ser positivt på.

– Det har verkligen funnits ett behov kring en utbildning i Uppsala, så det är verkligen positivt att de nu har öppnat upp där.

I den 29-årige yrkesföraren Johan Grips släkte finns ett stort intresse för åkeri. I dag har hans pappa och bror ett, och hans morbror har tidigare haft ett. Johan själv berättar att han på egen hand haft ett åkeri i över sju år, och att han tidigare i karriären körde budbil med ett vanligt B-körkort runtom hemmatrakterna i Uppsala.

– Att jag skulle börja jobba inom samma område var ju en rejäl lågoddsare, skrattar han.

Han berättar även fortsättningsvis att lastbilsbranschen hade lockat honom under en längre period, och nämner utvecklingsmöjligheterna, att ingen dag är den andra lik, eget ansvar och mycket kundmöten som bidragande faktorer.

I dag jobbar Johan med att köra lastväxlare, och arbetar med allt från vägunderhåll med saltning på vintern till att transportera grus och jord. Lastbilskörkortet tog han för ett och ett halvt år sen med hjälp av Connys Trafikskola.

Läs mer om Connys Trafikskola här

Connys Trafikskola – ett givet val
För Johan Grips del var Connys Trafikskola den närmsta trafikskolan för YKB-kursen, och efter att ha blivit rekommenderad av en vän var det så gott som ett givet val, berättar han. Väl på plats märkte han att den grupp han gick utbildningen med var en mindre sådan, något som han menar kom med många fördelar.

Vill du komma i kontakt med Connys Trafikskola? Ring på 018 460 404

– Det blev direkt en väldigt bra sammanhållning, och det var aldrig några konstigheter under kursens gång. Sen var de som höll i kursen väldigt trevliga och oerhört hjälpsamma.

Hos Connys Trafikskola genomförde han den fyra veckor långa obligatoriska yrkesutbildningen, där han även hade möjligheten att övningsköra samtidigt.

Intresserad? Läs mer här!

– Det fungerade perfekt. Jag kunde stanna kvar två timmar efteråt och övningsköra och det passade kanon. Två flugor i en smäll! Att de nu dessutom har utbildningar i Uppsala är oerhört bra, och jag vet att det verkligen finns en stor efterfrågan kring det.

Fler förare behövs
Att lastbilsbranschen skriker efter folk är något som många känner till, och det faktumet kvarstår även under krisartade tider när många andra branscher inte längre gör det. Johan berättar att det alltid kommer behövas fler lastbilsförare i Sverige, och att det är ett yrke på frammarsch.

– Så länge folk ska bygga hus eller ha saker levererat till sig så kommer det alltid behövas arbetskraft. Samtidigt ser jag antydan på att lastbilsyrket har ökat lite i status på senare år, avslutar han.

Hos Connys Trafikskola får du en trafikutbildning som matchar dina önskemål och förkunskaper. Körkortet är en självklar del av vardagslivet och i vissa fall kan arbetsgivaren kräva att de anställda har körkort.

Bilen ger dig också en rörelsefrihet och kan bidra till att göra din fritid mer händelserik. Genom Connys utbildning med specialutrustade övningsbilar, får du en gedigen trafikutbildning som innehåller både teori och praktik.

Connys lärare erbjuder en effektiv trafikundervisning, anpassad efter dina behov. De utbildar förare av personbil (körkort B) samt kvalificerade utbildningar för yrkesförare.