Så sadlade hon om från undersköterska till lastbilschaufför – på fyra veckor

Linda Hägglund, 26, arbetade som undersköterska när hon bestämde sig för att göra ett karriärbyte och bli lastbilschaufför. Valet föll på Connys Trafikskola och efter fyra veckor hade hon sitt C-körkort i handen.

– Det är inte samma stress och press som jag upplevt tidigare och framtiden ser ljus ut. Lastbilsbranschen är en bransch där det saknas mycket folk, säger hon.

Allt fler väljer att göra ett eller flera branschbyten under sin yrkesverksamma karriär och enligt Folkuniversitetets ”Mitt i karriären-barometern 2018” vill 56 procent byta jobb. Linda Hägglund, 26, tillhörde den andel svenskar som drömde om ett karriärbyte och efter en lång tid som undersköterska beslutade hon sig för att sadla om. Valet föll på att bli lastbilschaufför via Connys Trafikskola.
– Jag pratade med min svåger och sa att jag var less på att jobba som undersköterska. Det var mycket stress och press. Då svarade han med ”skola om dig”. På den vägen är det, berättar hon.
Är du intresserad av att bli yrkesförare? Kontakta Connys här

Connys Trafikskola har sedan 1978 erbjudit B-körkortsutbildningar, utbildningar för lastbilskörkort och yrkeskompetensbevis (YKB) för lastbilsförare. Lastbilsförarutbildningen ges i Märsta, Östhammar och Norrtälje, kräver 140 timmars studier och avslutas med ett teoriprov.
– Vår YKB-grundkursen finns i två varianter, en som är på fyra veckor och en som är på deltid, två dagar i veckan, och då totalt åtta veckor, berättar Conny Saxby från Connys Trafikskola.
Läs mer om utbildningarna på Connys Trafikskola

”Det är inget jag ångrar”
Linda valde att gå sin YKB på heltid på körskolan i Märsta. Under fyra veckors tid, alla dagar i veckan och mellan åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen skolades hon sakta om. Det var även här i Märsta som hon slutligen fick sitt C-körkort. Att valet föll på Connys Trafikskola var enkelt.
– Det var dem som låg bäst till. Sedan hade jag en vän som tagit sitt körkort via Connys och som rekommenderade dem till mig och det är inget jag ångrar, säger hon och fortsätter:
– Utbildningen var väldigt bra och pedagogisk. I stort sett behövde jag inte plugga något själv för att klara min YKB. Vi gick igenom allt på lektionerna och hade regelbundna småtester. De har även varit ett stort stöd och vi fick komma dit övrig tid om vi behövde extra hjälp.
Vill du också bli lastbilschaufför? Här kan du läsa mer och anmäla dig till vårens utbildningar

Självständigt – med kundkontakt
Hon beskriver arbetet som självständigt, men att det också innebär en hel del kundkontakt.
– Det lockar mig att det är lite mer ensamt och tiden går väldigt fort när man sitter och kör. Dessutom är det betydligt lägre stressnivå än den jag upplevt tidigare, men det kan givetvis variera beroende på om du kör distribution, schakt eller var du hamnar. Dessutom slipper jag jobba storhelger och helger nu, det uppskattar jag, avslutar hon.

Hos Connys Trafikskola får du en trafikutbildning som matchar dina önskemål och förkunskaper. Körkortet är en självklar del av vardagslivet och i vissa fall kan arbetsgivaren kräva att de anställda har körkort.

Bilen ger dig också en rörelsefrihet och kan bidra till att göra din fritid mer händelserik. Genom Conny's utbildning med specialutrustade övningsbilar, får du en gedigen trafikutbildning som innehåller både teori och praktik.

Conny's lärare erbjuder en effektiv trafikundervisning, anpassad efter dina behov. De utbildar förare av personbil (körkort B) samt kvalificerade utbildningar för yrkesförare.