Säkra drömjobbet: ”Lastbilsbranschen skriker efter arbetskraft”

Det råder en rekordbrist på lastbilschaufförer: 2 000 förare saknas på de svenska vägarna i dag, en siffra som förväntas stiga.
Genom att utbilda dig till lastbilsförare kan du säkra drömjobbet – efter bara fyra veckor.
– Majoriteten av våra elever har jobb samma dag som de klarar provet, säger Conny Saxby på Connys Trafikskola.

En ny studie visar att det inom kort kommer att råda en stor brist på förare inom lastbilsbranschen – större än den som råder i dag. Om du vill ha en av platserna i de tomma förarhytterna är det därför en bra idé att anmäla dig till en utbildning för yrkeskompetensbevis, YKB.
Här kan du läsa mer och anmäla dig till höstens utbildningar

”Snabbt och billigt”
Connys Trafikskola erbjuder sedan 1978 utbildningar för lastbilskörkort och yrkeskompetensbevis, YKB, för lastbilschaufförer. De har verksamhet i både Östhammar och i Märsta, där yrkesförarutbildningen är belägen i en trivsam villa. Utbildningen kräver bara 140 timmar i skolbänken och slutförs med ett prov hos Trafikverket.
– I förhållande till liknande utbildningar är nog detta den väg som är både snabbast och billigast och de flesta elever får jobb samma dag som de klarar provet, säger Conny Saxby på Connys Trafikskola.

Den höga efterfrågan på lastbilschaufförer gör att olika bemanningsföretag ofta besöker trafikskolan för att rekrytera ny personal. Enligt Conny råder det just nu en särskilt hög efterfrågan på kvinnlig arbetskraft.
– Eftersom muskelstyrka inte är viktigt när man kör lastbil och lönevillkoret desamma för både män och kvinnor hoppas vi få in fler kvinnliga förare till branschen, säger han.

Hos Connys Trafikskola får du en trafikutbildning som matchar dina önskemål och förkunskaper. Körkortet är en självklar del av vardagslivet och i vissa fall kan arbetsgivaren kräva att de anställda har körkort.

Bilen ger dig också en rörelsefrihet och kan bidra till att göra din fritid mer händelserik. Genom Conny's utbildning med specialutrustade övningsbilar, får du en gedigen trafikutbildning som innehåller både teori och praktik.

Conny's lärare erbjuder en effektiv trafikundervisning, anpassad efter dina behov. De utbildar förare av personbil (körkort B) samt kvalificerade utbildningar för yrkesförare.