Lagerarbetaren Romero Nogueiro Antunes valde att sadla om till lastbilsförare.
Efter fyra veckor på Connys Trafikskola erhöll han sin YKB-examen – och fick direkt flera jobberbjudanden.
– Jag har inte hunnit få hem mitt körkort och fyra arbetsgivare har redan ringt, säger han.

Romero Nogueiro Antunes kommer från Brasilien och har arbetat som arbetsledare på ett lager i tre år. För ett par månader sedan började han fundera på att byta riktning i karriären.
– Jag har alltid älskat fordon och tycker att det är härligt att köra långa sträckor. Min svärmor driver eget företag och kör lastbil och hon trivs väldigt bra, så jag tyckte att det lät som ett bra jobb att byta till, säger han.
Funderar du också på att sadla om till lastbilsförare? Läs mer om Connys Trafikskola

Inte långt från Romeros tidigare arbetsplats ligger Connys Trafikskola. Han brukade se lastbilar med den röd-gula loggan rulla förbi och berättar att han helt enkelt bestämde sig för att gå dit och skriva in sig på en utbildning.

Snabbast väg till bra jobb
Connys Trafikskola har funnits sedan 1978 och erbjuder allt från en vanlig B-körkortsutbildning till utbildningar för lastbilskörkort, samt yrkeskompetensbevis (YKB) för lastbilsförare. Lastbilsförarutbildningen kräver 140 timmars studier och avslutas med ett teoriprov. 

Enligt ägaren Conny Saxby är utbildningen en av de snabbaste vägarna som finns till ett bra jobb – trots att du inte behöver någon tidigare erfarenhet.
– Efter bara fyra veckors heltidsstudier kan du få ett riktigt yrke. I förhållande till andra utbildningar är nog detta den väg som är både snabbast och billigast. Dessutom skriker branschen efter arbetskraft. De flesta eleverna har jobb samma dag som de klarar provet.
Vill du jobba som lastbilsförare? Här kan du läsa mer

Du behöver ha körkort för personbil för att få påbörja utbildningen, lastbilskörkortet tar du parallellt med YKB-utbildningen och Conny menar att det är fullt möjligt att klara av allt på bara två månader. Connys Trafikskola har verksamhet i både Östhammar och Märsta och eleverna kommer från hela regionen. 

EU-direktiven styr
Utbildningen ger kunskap om transportbranschen och eleverna får bland annat lära sig att säkra last och beräkna lastvikten. Andra viktiga moment är första hjälpen, kost, motion och hälsa samt hur de ska bära sig åt för att fresta så lite som möjligt på miljön. Det är EU-direktiv som styr vad utbildningen ska innehålla och samma sak gäller de fortbildningar för åkare som trafikskolan ger. Enligt EU:s bestämmelser ska yrkesverksamma chaufförer ägna en dag om året åt kompetensutveckling.
Vill du veta mer om utbildningen? Klicka här

Conny Saxby berättar att arbetsmarknadsläget i transportbranschen är extremt bra. Bristen på yrkesförare är stor, dels på grund av stora pensionsavgångar och dels för att behovet av transporter hela tiden ökar, både i Stockholmsregionen och övriga Sverige. Fyra eller fem bemanningsföretag besöker regelbundet trafikskolan för att rekrytera förare och Connys Trafikskola hjälper gärna eleverna att hitta ett jobb. 

En av dem som Conny rekommenderade var just Romero och trots att han aldrig tidigare har arbetat som lastbilsförare och just blev färdig med utbildningen säger Romero att det känns som att han har minst två års arbetslivserfarenhet.
– Jag har inte hunnit få hem mitt körkort än och fyra arbetsgivare har redan ringt. Jag känner mig otroligt redo att ge mig ut på vägarna.

Hos Connys Trafikskola får du en trafikutbildning som matchar dina önskemål och förkunskaper. Körkortet är en självklar del av vardagslivet och i vissa fall kan arbetsgivaren kräva att de anställda har körkort.

Bilen ger dig också en rörelsefrihet och kan bidra till att göra din fritid mer händelserik. Genom Conny's utbildning med specialutrustade övningsbilar, får du en gedigen trafikutbildning som innehåller både teori och praktik.

Conny's lärare erbjuder en effektiv trafikundervisning, anpassad efter dina behov. De utbildar förare av personbil (körkort B) samt kvalificerade utbildningar för yrkesförare.